Cesar & Mensendieck

Steeds meer mensen met lichamelijke klachten, vinden hun weg naar een oefentherapeut Cesar of Mensendieck.

Oefentherapie Cesar/ Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Ervaringen van cliƫnten, evenals diverse onderzoeken, wijzen uit dat met oefentherapie Cesar/ Mensendieck vaak zeer goede resultaten worden behaald.

U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam weer in goede conditie. U ontdekt hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren.

Wat doet een oefentherapeut Cesar/ Mensendieck?

Een oefentherapeut Cesar? Mensendieck maakt u bewust van u houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen met uw oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Een oefentherapeut begeleidt en traint u in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van negatieve gewoontes en leert deze te doorbreken.

U krijgt houdings-en bewegingsadviezen die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel u werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby's en het sporten komen aan de orde.